Unsere Segelboote

Polyvalk Revolution hefkiel

 

De allerjongste telg in de Polyvalk familie is de Revolution hefkiel.

 

Om een stabiele kielboot als de Polyvalk te kunnen traileren was altijd een kraan of bok nodig. Een kielboot laat zich immers niet van een helling of walletje het water in glijden. Maar daar is nu verandering in gekomen.

De revolution hefkiel is voorzien van een hypermoderne kiel die bestaat uit een loden torpedokiel onder aan een gegoten aluminium scheg. Deze kiel laat zich p zeer eenvoudige wijze met een talie aan de giek in de transportstand zetten. De diepgang is daarmee teruggebracht tot 25 cm waarmee de Polyvalk Revolution hefkiel zich eenvoudig op een trailer met rollen laat rijden. De kiel is in de vaarstand gefixeerd door trapeziumvormige wangen en sparingen en zit als gegoten in de kielkast. Met deze hypermoderne kiel zijn de vaareigenschappen nog verder naar wedstrijdbootniveau gebracht. Een Revolution met hefkiel heeft het voordeel van een aanzienlijk grotere stabiliteit. Doordat vrijwel het gehele tropedovormige loden ballastdeel onder aan de aluminium schacht hangt is het oprichtend moment van de boot aanzienlijk groter. Dat betekent dat de boot bij een windvlaag minder helt en meer vooruit accelereert = Sportiever vaargedrag.

Uiteraard wordt de Revolution hefkiel altijd met aangehangen, wegklapbaar roer uitgevoerd en is deze leverbaar met de Racing-opties.